Forsikringsskift.dk samarbejder med flere af Danmarks største forsikringsselskaber, således du kan få en billig forsikring med den korrekte dækning til dine behov.
Hvis du ønsker en billig forsikring, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 forsikringstilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere.
Få 3 Forsikringstilbud HerNår man tegner forskellige forsikringer, som dækker forskellige ting, så vil man ofte opleve, at der er en større eller mindre selvrisiko. Hvad har selvrisikoen af betydning for dig og de forsikringer, som du vælger?
En selvrisiko er et begreb, man nærmest altid møder, når man skal tegne forsikringer. Det gælder både når man skal have en bilforsikring, en droneforsikring eller en helt tredje forsikring. Her på siden finder du nyttig information omkring selvrisikoer, ligesom du kan finde ud af, hvad selvrisikoen har af betydning for dine forsikringer.
En selvrisiko er et begreb for den del af risikoen, som du som forsikringstager har. Det er det beløb, som du selv skal kunne betale, hvis der sker en skade på f.eks. din bil eller dit hus. Hvis du f.eks. får en skade på din bil, der koster 25.000 kroner at reparere, og din selvrisiko er 5000 kroner, så får du kun 20.000 udbetalt fra dit forsikringsselskab, da du selv hæfter for de sidste 5000 kroner, som din selvrisiko udgør. Det betyder også, at hvis det samlede erstatningsbeløb ikke overstiger selvrisikoens beløb, så vil du ikke få penge udbetalt fra dit forsikringsselskab.
Ofte får man som forsikringstager lyst til at vælge en højere selvrisiko, da det ofte påvirker, at forsikringsprisen falder. Jo større en selvrisiko du har, jo billigere vil din forsikring normalvis være. Det er dog ikke smart at vælge en alt for stor selvrisiko, da man på den måde ikke får noget ud af forsikringen, hvis skaden sker. Du bør derfor altid opveje selvrisiko og pris mod hinanden, og vælge den selvrisiko, som giver bedst mening for dig. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du helst vil have en høj selvrisiko eller en høj forsikringspræmie og dermed en lavere selvrisiko.
Det kan være rigtig svært at sige, hvad en selvrisiko bør være, da det er en meget individuel vurdering. Overordnet kan man dog godt sige, at du bør overveje forholdet mellem din selvrisiko og din forsikringspræmie. Det kan du gøre ved at sammenligne, når du beder dit forsikringsselskab om at give priser på forsikringer, alt efter om du vælger den ene eller den anden selvrisiko. Det første du bør vurdere, er hvor stor en risiko, du mener, at der er for, at du laver en skade. Hvis den er meget lille, kan det nok bedre svare sig at have en høj selvrisiko og en lav forsikringspræmie. Tror du derimod, at der er en stor sandsynlighed for, at du laver en skade, så bør du nok vælge en lavere selvrisiko og en højere forsikringspræmie. Det er vigtigt at vælge det, der giver bedst mening for dig, og det der giver mening for din ven eller søster, er måske ikke det, der giver bedst mening for dig. Er du i tvivl, så spørg din forsikringsrådgiver til råds.
Der er flere ting, som man bør overveje, når man vælger, hvor stor en selvrisiko er. Hvis du f.eks. har en stor opsparing, kan du bedre have råd til at have en høj selvrisiko, da du selv har pengene til at dække denne del, hvis uheldet sker. Har du derimod ikke mange penge sparet op, så bør du nok vælge en mindre selvrisiko, da du så kan være tryg ved, at du ikke selv skal dække et stort beløb, hvis du får brug for din forsikring. Når du vælger selvrisiko, bør du ligeledes overveje værdien af det forsikrede. Hvis du f.eks. skal forsikre noget, der har en værdi på 10.000 kroner, så kan det ikke svare sig at have en selvrisiko på 10.000 kroner, for så kan du lige så godt lade være at have forsikringen. Værdien og selvrisikoen skal altså give mening i forhold til hinanden.
Mange forsikringsselskaber tilbyder, at man helt kan lade være med at have en selvrisiko. Er det denne løsning du vælger, skal du være opmærksom på, at du ofte vil betale flere penge for dine forsikringer, men til gengæld har du måske også mere ro i maven. De fleste forsikringsselskaber har ikke selvrisiko på ansvarsforsikringer, men nogle selskaber har selvrisikoer på nogle af deres forsikringer og ikke på andre. Nogle forsikringsselskaber tilbyder desuden de kunder, som har mange forsikringer samlet hos selskabet, at de ikke har en selvrisiko, da de er en god kunde. Der er altså mange forskellige måder at sammensætte forsikringer på i forhold til selvrisikoer, og derfor bør du altid tage en snak med dit forsikringsselskab. På den måde kan du nemmere finde ud af, hvad der giver mening for dig, hvad dit forsikringsselskab anbefaler og hvad dit forsikringsselskab kan tilbyde dig. Selvrisikoer svinger meget i niveau fra selskab til selskab, og det kan derfor også være en god idé at indhente forsikringstilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber, når du alligevel er i gang med at undersøge dine forsikringsmuligheder.
Brugerne på Forsikringsskift.dk sparer typisk flest penge på deres bilforsikring.