Billig Husforsikring

Husforsikring

Leder du efter en billig husforsikring? Hos Forsikringsskift.dk hjælper vi dig med netop dette! Læs mere om husforsikring og vores service lige her.

Billig Husforsikring

Hvad er en billig husforsikring? 

En husforsikring dækker over selve din bolig. Det vil sige, at din husforsikring dækker mod skader på dit hus eller lejlighed, men ikke for skader på dine ejendele i boligen. Det er derfor vigtigt at skelne mellem husforsikring og indboforsikring, da en indboforsikring først bliver aktuel ved skader ting i hjemmet. Selvom husforsikring er ikke et lovpligtigt krav til boligejere, kan der dog blive stillet krav om en brandforsikring fra lånegiveren, hvis du ønsker at låne penge til boligen fra fx. realkreditinstituttet. 

Hvis du er på markedet efter en ny og billig husforsikring, skal du være opmærksom på, at der kan være forskel på dækning i forsikringerne mellem forsikringsselskaberne. Inkluderet i husforsikring, vil du ofte have brandforsikring og andre dækninger. Husforsikring kan også have andre navne hos udbyderen, trods for at der snakkes om den samme forsikringstype. Fx. kan husforsikring også hedde villaforsikring, parcelhusforsikring, husejerforsikring, bygningsforsikring.

 

Find en billig husforsikring

Det kan være svært at skabe et overblik over prisniveauet på markedet, eftersom der er stor forskel på priserne for husforsikring. Der kan derfor være penge at spare ved at indhente 3 forsikringstilbud gennem vores service. Hos Forsikringsskift.dk har vi gjort det overskueligt, at finde en billig forsikring. Ved at udfylde vores lynformular, modtager du 3 forsikringstilbud fra forsikringsselskaber helt gratis og uforpligtende, således du kan finde en billig husforsikring der opfylder dine behov. 

Gennem samarbejde med diverse forsikringsselskaber, har det lykkes Forsikringsskift.dk at spare penge for hele 90% af vores brugere. I gennemsnit sparer vores brugere 2.875 kr. gennem forsikringstilbud på husforsikring og andre relevante forsikringer.

Men hvorfor sparer vores brugere penge? For at få en billig husforsikring til dig, skaber vi en intern konkurrence mellem forsikringsselskaberne. Dette vil sige, ved at dele dine forsikringsbehov med forsikringsselskaberne, skaber vi en åben konkurrence om at levere det bedste forsikringstilbud til dig. Du vil derfor modtage 3 forsikringstilbud, hvor du har mulighed for at finde en billig husforsikring. Men skal man altid vælge den billigste husforsikring? Vi anbefaler at sammenligne priser og dækning hos selskaberne, så du altid har den dækning, der passer til dine behov. 

Har du ikke lyst til at acceptere et af vores 3 forsikringstilbud - det er helt okay! Vores service hos Forsikringsskift.dk er 100% gratis og uforpligtende, hvorfor du altid kan takke nej til vores 3 forsikringstilbud.

 

Hvad dækker en husforsikring 

Som tidligere nævnt, kan der være stor forskel på husforsikring - både prismæssigt og dækning. Det er derfor altid vigtigt, at have fokus på dækning, inden man overvejer at skifte forsikring. Det er dog muligt at finde en billig husforsikring, som også dækker dine behov her hos Forsikringsskift.dk. Lad os se hvad en husforsikring dækker. 

Med en husforsikring dækker du eventuelle skader på din bolig, mere specifikt bygningstilbehør og faste installationer, som følge af brand, storm, lyn og vandskade. Som nævnt, dækkes indbo ikke, ligeledes er værksted, værktøj og maskiner heller ikke inkluderet i din husforsikring. Lad os gennemgå nogle af de typiske dækninger, som du også vil kunne finde i en billig husforsikring:  

Ansvars- og kaskoforsikring

 • Denne type dækning kan sammenlignes med din bilforsikring, hvor man som ofte har en ansvarsforsikring samt kaskoforsikring. En husejeransvarsforsikring dækker over ting, som du selv har ansvar for. Dette vil sige, at din husforsikring dækker erstatningskrav for skader forvoldt i forbindelse med manglende vedligeholdelse eller lignende, hvilket kunne være uheld relateret til manglende snerydning på eget fortov. Kaskoforsikringen dækker for udefrakommende skader på din bolig. Dette kunne være skader i forbindelse med storm og sne eller vandskader. 

Genhusning

 • I tilfælde af, at en skade har gjort din bolig ubeboelig, gives der et beløb pr. døgn til midlertidig genhusning af dit forsikringsselskab. Dette beløb dækker rimelige og nødvendige flytteomkostning.    

Psykologisk krisehjælp

 • En billig husforsikring indeholder som regel dækning af psykologhjælp, eftersom disse situationer kan forvolde mentale problemer, som kræver professionel opmærksomhed. Psykologisk krisehjælp kan også være dækket via indboforsikring (link).

Retshjælp 

 • Du kan også tegne en retshjælpsforsikring, som en del af husforsikring. Dette kan være behjælpelig i tilfælde af, at du skal bruge juridisk assistance i forbindelse med boligen. Her vil forsikringen dækker udgifter til advokater.  

Brandforsikring 

 • Her vil din boligen være forsikret i tilfælde af brand, samt installationer og øvrige inventar såsom opvaskemaskine og komfur. 

 

Hvad er en udvidet dækning? 

Som en del af din husforsikring, har du mulighed for at tilvælge yderligere dækning, som måske ikke er en del af standardpakken for forsikringsselskabet. Udvidet dækning og tilvalg kan variere fra selskab til selskab, hvorfor man skal være opmærksom i forhold til dine egne forsikringsbehov.  

Tyveriforsikring 

 • Denne forsikring dækker skader forvoldt i forbindelse med indbrud og hærværk på din bolig.

Storm- og nedbørsdækning  

 • Som en del af din husforsikring, kan du få dækning af skader i forbindelse med storm og nedbør.

Frostsprængninger

 • Denne forsikring dækker skader forvoldt af frostsprængning i rør. Her kan der foreligge krav om tilstrækkeligt antal opvarmede rum, før forsikringen dækker for skaden.  

Svampe- og insektforsikring 

 • Dækker skader i forbindelse med svamp eller insekter.  

 

Hvornår dækker husforsikringen ikke skaden? 

Der kan forekomme situationer og omstændigheder, hvor husforsikringen ikke vil dække for skader. Fx. hvis skaden er sket over en længere tidsperiode, hvor slid, rust og tæring har haft indflydelse. 

Følgende tilfælde kan gøre, at husforsikringen ikke dækker din skade: 

 1. Forsikringen dækker ikke, hvis skaden er et resultat af slid, alder eller utilstrækkelig vedligeholdelse. 
 2. Forsikringen dækker ikke, hvis lovgivning og vejledning ikke er overholdt. 
 3. Forsikringen dækker ikke, hvis der er tale fejlkonstruktion, fejlmontering eller anden fejltagelse ved montering eller opsætning, som ejer burde have kendskab til. 
 4. Forsikringen dækker ikke, hvis erstatning er dækket af garanti fra forhandler, leverandør eller reparatør. 
 5. Forsikringen dækker ikke, hvis ingen bruger eller fører tilsyn med boligen
 6. Forsikringen dækker ikke, hvis skaden er et resultat af oversvømmelse fra hav, fjord eller sø. 

 

Har du den rette husforsikring?

Husk at dit liv ændre sig med tiden og det er derfor vigtigt, at dine forsikringer er opdateret. Måske ændre din boligsituation sig, hvilket kan kræver ændring i din forsikringer. Med udfyldelse af vores lynformular, får du tre forsikringstilbud på husforsikring, således du altid har den skarpeste pris. Få dine gratis forsikringstilbud hos Forsikringsskift.dk.  

 

Brugerne på Forsikringsskift.dk sparer typisk flest penge på deres bilforsikring.

Vælg forsikringer
 • Bil
 • Indbo
 • Ulykke & Sundhed
 • Hus
 • Rejse
 • MC & knallert
 • Fritidshus
 • Ejerskifte
 • Båd
 • Camping
 • Liv
 • Dyr